Nieuws van het Open Podium
 
Sinterklaas en Zwarte Piet
Wij zorgden ook dit jaar weer dat Sinterklaas met een aantal Pieten op veel plaatsen een Sint show opvoerden of alleen gezellig op bezoek kwamen om pakjes uit te delen.
Wil jij dit in 2020 ook voor je bedrijf, vereniging, school of familie? Vraag dan z.s.m. een optie op een datum. Dit mag via ons secretariaat: info@stimuleringpodiumkunsten.nl Loes geeft dit dan aan Sint door of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken: 0165 - 550553
 
Maestro
Muziekvereniging de Gildezonen gaat samen, met 'bekende' Roosendalers, waaronder onze kandidaten Carmen Hack en André verstijlen, een uitdaging en een strijd aan om de beste Roosendaalse Maestro te worden. Na een voorbereiding van een aantal weken, gaan ze voor een vakjury het orkest dirigeren in Schouwburg de Kring met veel amusement en bekende muziek natuurlijk. Dus een avondje genieten op 27 oktober 2018. 
 
21 september Concert Valley Sound Big bandAan een concert t.g.v. de feestweek Roosendaal 750 jaar zullen o.a. zangers Stef Broos en Matt Broos meewerken
 
8 september IQ Zwaaigatconcert
Twee koren, 3 solisten en het IQAarmoei-nieke zelf zijn de deelnemers tijdens het unieke Zwaaigatconcert in de Roosendaalse Vliet. Onze kandidaten Marion Emmerik en Stef Broos zijn 2 van de 3 solisten,
 
31 augustus - 9 september Shakespeare verliefd
Een openlucht spektakel op de binnenplaats van het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Hieraan werken niet alleen onze kandidaten Jorn Huismans en André verstijlen mee, maar spelen ook onze regisseur Tom van den Bergh en assistent-regisseur Bart Boschman een rol.
 
Sinterklaas en Zwarte Piet
Ook dit jaar zullen Sinterklaas en Zwarte Pieten o.a. weer diverse bedrijven en scholen bezoeken, om daar een leuke interactieve show te presenteren. Heeft u ook interesse in deze show of wilt u Sint en/of alleen Zwarte Pieten op huisbezoek, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken: 0165-550553.
 
Roosendaal 750 jaar
Onze kandidaten zullen aan diverse evenementen m.b.t. Roosendaal 750 jaar meewerken.  
 
December 2017
Kersverse kandidate Danielle Swaans treedt op als soliste bij the Night of the Zeg, op 9 december in Zegge. Dit evenement werd georganiseerd door St. Cecillia uit Zegge.
 
Top2000 van Roosendaal, december 2017
Muzikale show met live band o.l.v. Bert van Uffelen, met medewerking van o.a. onze kandidaten Wendy, Marjolein, Linsey, Lisanne, Carmen, renate, Petra, Stijn, Tyrone en Matt. De presentatie van de Top2000 is ,zoals bij de laatste edities, in handen van Matt Broos.
 
Bevrijdingsconcert 2017
Op uitnodiging van Harmonie De Gildezonen formeerde Stichting Stimulering Podiumkunsten een koor voor deelname aan het Bevrijdingsconcert 2017 in De Kring, onder leiding van Stef Broos.
Carmen Hack, Stijn Roovers en Matt Broos leverden als solist ook een bijdrage aan het concert.
 
Oktober 2017
Petra en Matt zingen mee in de Beatles Tribute Band van Sebas Honing op 7 oktober 2017, tijdens de jaarlijkse Beatles dag van het T-plein in Roosendaal.

Invitéater/SSPK maakt de blits bij het bevrijdingsconcert van de Gildezonen in de Kring op 24 oktober 2017. Stijn, Carmen, Joyce, Annemieke en Meike nemen de solo's voor hun rekening, maar ook het koor met daarin ook Jurgen, Stef, Ingrid, Marion, Leonie, Judith en Renate maakt een sterke indruk.
 
Augustus 2017
Carmen en Matt zingen als gastzangers mee met Impakt (frontman Stijn), tijdens de trouwerij van Leonie en Kasper, op 25 augustus in Breda.

Op 27 augustus zingt Carmen als gastzangeres mee bij het optreden van de band Clouseau ofzo..... op het festival Plein 7 op het Tongerloplein in Roosendaal.
 
Juni 2017
Vele kandidaten vormen een gelegenheidskoortje voor het trouwen van Jeroen en Albert op 23 juni 2017 in Bergen op Zoom. Het groepje o.l.v. Jarek Mathijssen bestaat uit  Jurgen, Willem, Ruben, Marion, Stef, Matt en Bianca.
 
Koningsdag 2017
Marion en Matt zijn de gastzangers tijdens het concert op Koningsdag 2017 van valeysound Big Band op de Markt in Roosendaal.
 
Christmas Sing Along 2016
Op zondag 18 december heeft de jaarlijkse Sing Along weer plaats gevonden, dit jaar met Kerstmis als thema. 
Het is wederom een gezellige meezingmiddag geworden in het Kadehuis.
 
Workshop Zang 2016
In november heeft Martine van de Kar voor het Open Podium een workshopserie zang gegeven. Tijdens deze workshops heeft Martine de deelnemers 4 kerst songs aangeleerd in 4 verschillende stijlen, namelijk klassiek, pop, musical en traditioneel om op deze manier  de stem op verschillende wijze te gebruiken in de diverse zangstijlen. 
 
Workshopserie Musical zang en dans 2016
Na de succesvolle workshopserie Vocal Academy heeft Rolf van Rijsbergen nogmaals een workshopsessie voor ons verzorgd, dit maal op het gebied van Musical zang en dans. 
Samen met de deelnemers studeerde hij diverse musicalnummers in, waarop op verschillende wijze een choreografie werd uitgevoerd.
 
Workshopserie Acteren in een soap 2016
In  maart organiseerde het Open Podium de tweeweekse workshop Acteren in een soap. Myrthe Michielsen liet de deelnemers kennismaken met wat soapacteren is, er werden oefeningen gedaan scènes ingestudeerd, maar vooral ook veel gelachen en plezier gehad.
 
Open Podium nieuwe stijl
In 2015 werd een nieuw concept van het Open Podium gelanceerd. Jaarlijks komen diverse facetten van het theaterwezen aan bod in verschillende workshopsessies, welke elk enkele weken zullen duren. In elke sessiereeks staat één werkvorm centraal. 
Voor de workshoprondes kunnen zowel Kandidaten als Invités zich vrijblijvend inschrijven. Voor elke workshop geldt een eigen bijdrage, welke voor de inschrijvingstermijn gecommuniceerd zal worden.
De workshoprondes vallen nooit samen met de repetitieavond van Invitéater.
 
Sing along "Sing the movies" 2015
We kijken terug op een geslaagde Sing Along met dit jaar als thema Sing the movies. Voor het derde opeenvolgende jaar vormde het Kadehuis het toneel voor zowel beginnende als ervaren zangers, die het publiek met hun vocale kunsten mee namen op een reis door de filmgeschiedenis. De aanwezigen werden hierbij weer uitgenodigd uit volle borst mee te zingen.
 
Workshop Vocal Academy 2015
De tweede workshopserie betrof een zangworkshop op maat, waarin Rolf van Rijsbergen de deelnemers zich gedurende 2 zaterdagen liet verdiepen in het gehele musicalpallet met speciale aandacht voor de zang.
 
Workshop Drama 2015
De eerste workshop die wij organiseerden stond in het thema van "drama". Onder leiding van Martijn Hendrickx werkten de deelnemers gedurende 4 weken aan dit thema, waarbij het focus lag op improvisatie en samenspel.
 
Sing Along 2014
Vanwege het grote succes van de Musical Sing Along in 2013 organiseerden wij op zondagmiddag 28 december 2014 opnieuw een Sing Along in het Kadehuis. Dit keer met het thema: Pop in je moerstaal
Er werden diverse Hollandse hits, van toen en nu, ten gehore gebracht, waarbij het publiek fanatiek mee zong.  Het was een gezellige middag!
 
Paco en Taco pakken uit
Ook in 2014 heeft Stef Broos weer speciaal voor Stichting Stimulering podiumkunsten een Sinterklaasvoorstelling geschreven, welke eind november opgevoerd is bij Morres Wonen. Pieten Paco en Taco pakten flink uit, daarbij in het gareel gehouden door Sinterklaas.
 
Culturele Manifestatie
Zondag 30 maart 2014 werd in Roosendaal de Culturele Manifestatie georganiseerd. Ook Stichting Stimulering Podiumkunsten was van de partij. In het kader van Open Podium had een groep Kandidaten zelf een programma samengesteld. Bovendien waren enkele bestuursleden aanwezig met een stand in de foyer.
 
Musical Sing Along 2013
Op zondagmiddag 29 december 2013 is voor de eerste keer het Open Podium georganiseerd. Met als thema Musical Sing Along werd het Kadehuis gevuld met zang en gezelligheid. Diverse Kandidaten zongen een musicalnummer, dat uit volle borst meegezongen kon worden.
We kunnen terug kijken op een geslaagde middag!
 
Sponsoren